Muziek

Minor onderzoek muziek als eindpresentatie bij een kernconcept.

Hoi allemaal!

Wat leuk dat je dit blog hebt aangeklikt! Zoals velen van jullie wel weten, ben ik nog student aan de Pabo. Ik zit op dit moment in mijn derde studiejaar, bijna in mijn laatste jaar dus 😉

Afgelopen jaar hebben mijn medestudenten en ik een minor onderzoek gedaan! Hieronder deelt een medestudente graag haar onderzoek met jullie zodat jullie deze ook kunnen gebruiken.

Onderstaande stukje is door haar geschreven:

Op veel scholen wordt op dit moment nauwelijks iets aan muziekonderwijs gedaan. Mijn stageschool heeft de ambitie om de expressieve vakken meer onder de aandacht te brengen. Dit is ook opgenomen in het schoolplan. Verder wordt er op de stageschool gewerkt met Kernconcepten. Het uiteindelijke doel is om leerlingen aan het eind van het kernconcept een presentatie te laten geven door middel van een van de expressieve vakken. Het ontwerp is gericht op muziek. Muziekles geven op mijn stageschool is lastig. Dit  komt doordat er open ruimtes zijn in de school. In de lokalen zitten geen deuren. Ook heeft de school nog geen criteria of stappenplan voor leerlingen waardoor leerlingen zelfstandig muziek kunnen toepassen bij een eindpresentatie van een Kernconcept.

Het ontwerp bestaat uit een stappenplan en voorbeelden hierbij. Het stappenplan bestaat uit drie stappen: Een inspiratieles, een opdrachtkaart en de eindpresentatie. Verder zijn er drie voorbeelden voor de inspiratielessen en bij elke les is een aansluitende opdrachtkaart die de leerlingen zelfstandig kunnen maken, maar waarbij de leerkracht een coachende rol heeft. De les en opdrachtkaart zorgen ervoor dat leerlingen genoeg informatie hebben om muzikale elementen toe te passen in de eindpresentatie van het Kernconcept

Muziek lessenserie downloaden!

12 + 14 =

Mijn medestudente zou het ontzettend fijn vinden als jullie een reactie zouden willen geven op haar minor onderzoek en het product.
Wat ga je ermee doen? Ben je er door geïnspireerd? etc 🙂

Hiervoor kun je in de reacties hieronder reageren!

Heel erg bedankt voor het lezen van dit blog!

Mijn medestudenten hebben ook een minor onderzoek gedaan. Ook zij delen heel graag de uitendelijke producten en posters met jullie!

Klik hieronder voor de onderwerpen die zij hebben onderzocht 🙂

Deel met andere leerkrachten